Køkkenchef med visioner

I 2012 var vi med til at tegne på kadeaus første Københavnerudgave i nr 10A. I 2013 fik kadeau deres første Michelin-stjerne, og ambitionerne er ikke faldet siden. I 2015 åbnede det nye kadeau i nr 10B. Vi havde ansvar for rumfordeling, planløsning, myndigheder, brand, grovkøkken, implementering af teknik mm. Arbejdet med indretning og design er leveret af Design Studio OeO. Alt sammen udformet ud fra køkkenchef Nicolai Nørregaards visioner.

Nicolai havde en masse idéer til restaurant og køkken. Blandt andet ville de lave mad på åben ild, og de havde helt specifikke idéer om den stemning, restauranten skulle udstråle. Bl.a. antallet af gæster har stor indflydelse på den stemning, der er. Det nye Kadeau har kun plads til 24 gæster. Lokalerne husede tidligere et yogacenter med meget lukkede rum, så ingen kunne kigge hverken ind eller ud. Derfor blev murede ydervægge revet ned og store glaspartier sat i for at give lys og udkig til en hyggelig gårdhave. Grovkøkkenet ligger ud mod gaden, hvor vi kunne få noget dagslys ind og plads til vareindlevering. Det blev også til et lille ankomstrum og en smal gang ned til restauranten, hvor man går forbi syltevæggen og ser kokkene i fuld gang.

En stor del af arbejdet ligger i installationer og teknik, flugtveje og brandforhold. Ombygningen bød også på en helt særlig problemtik i forhold til Nicolai Nørregaards ønske om at lave mad på åben ild. Vi har tegnet et åbent ildsted ud fra en færdig indsats og beklædt den med flotte tegl. Der kan bade grilles og røges i den, når man lukker de specialfremstillede låger foran. Alle godkendelser blev indhentet, byggeriet er færdigt og ildstedet er blevet helt sit eget – ligesom resten af restauranten.